Πάσχα στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πασχαλινό αυγό με την πλακέτα Arduino ;

Ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα της πασχαλινής κάρτας μας ;

Πως σχεδιάζουμε ένα βιντεοπαιχνίδι για το Πάσχα ;

Πως βάφουμε ένα πασχαλινό αυγό με ζωντανή 3D βαφή ;

Τέσσερα νέα πασχαλινά εργαστήρια σας περιμένουν στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 17 Απριλίου μέχρι και τις 4 Μαΐου, για να σας λύσουν όλες αυτές τις απορίες και πολλές ακόμα για τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Arduino Eggs

Η πλακέτα Arduino και τα Servo Motors δίνουν μια άλλη διάσταση στο βάψιμο των αυγών φέρνοντας μας κοντά στον τρόπο λειτουργίας των μηχανών fabrication.

Στο εργαστήριο αυτό έχουμε την ευκαιρία να συναρμολογήσουμε μια μικρή μηχανή σχεδίασης και να την προγραμματίσουμε ώστε να μπορεί να σχεδιάζει πάνω σε καμπύλες επιφάνειες. Πρόκειται για ένα εργαστήριο που μας εισαγάγει με απλό και κατανοητό τρόπο στην πλακέτα Arduino, στα Servo Motors και σε βασικές αρχές γεωμετρίας. Στο τέλος του εργαστηρίου σχεδιάζουμε και κρατάμε το δικό μας, ξεχωριστό, πασχαλινό αυγό.

Crypto Card

Στο εργαστήριο αυτό πρέπει να ανακαλύψουμε το κρυπτογραφημένο μήνυμα της πασχαλινής μας κάρτας. Για να το καταφέρουμε μαθαίνουμε τον αλγόριθμο Vinegere, ενώ στην συνέχεια αποκρυπτογραφούμε ένα ηχητικό μήνυμα με τον κώδικα Morse, ενώ τέλος γνωρίζουμε και τον σύγχρονο αλγόριθμο XOR. Τι θα συμβεί το τέλος ; Με την βοήθεια του λογισμικού Cryptool ανακαλύπτουμε το κρυμμένο μήνυμα στην κάρτα μας.
Easter Bunny

Καλώς ήλθατε στο 2d gaming animation. Στο εργαστήριο αυτό εισαγόμαστε στον τρόπο δημιουργίας για ένα πασχαλινό βιντεοπαιχνίδι τύπου platformer χρησιμοποιώντας τον animator controller του Unity προγραμματίζοντας τον σε γλώσσα C#.


Live Easter Eggs

Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας με «ζωντανή» βαφή, με την τεχνική του 3D Projection Mapping;

Αρχικά θα μάθουμε αυτή την τεχνική καθώς και τις εφαρμογές της και μετά μέσω ειδικής εφαρμογής σε iPad θα διαλέξουμε επιφάνειες σε μια κατασκευή από τρισδιάστατα αυγά πάνω στις οποίες θα προβάλουμε video και εικόνες. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και μόνο η φαντασία σας βάζει τα όρια…


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μέρες και τις ώρες των παραπάνω εργαστήριών μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : eef.edu.gr/el/to-idryma/utech-lab. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους/νέες ηλικίας 12-16 ετών.


Σημειώστε ότι τα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σπεύσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 9469 694 γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.