Ο Smooth 99,8 σας κάνει δώρο ένα ζωγραφικό έργο του Λάμπρου Σταυρόπουλου

Τα έργα αυτά ανήκουν από τη συλλογή του Λάμπρου Σταυρόπουλου “Σεβιλλιανικές Ματιές”

Είναι έργα τα οποία έγιναν κατά τη παραμονή του στη Σεβίλλη, όπου και αποτυπώνουν, με μια εξπρεσιονιστική διάθεση, τα όμορφα και δυναμικά πρόσωπα των Σεβιλλιανών με τα χρώματα της Σεβίλλης.

Η τεχνική που χρησιμοποίησε είναι κάρβουνο σε χαρτί.


Κάνε follow στο instagram του σταθμού μας, smooth998radio, like στη φωτογραφία και mention ένα φίλο ή μία φίλη σου και μπες στη κλήρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, όπου και τελείωσα το λύκειο. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο San Francisco, California State University. Στο San Francisco παρέμεινα για  7 χρόνια όπου παρακολούθησα τις νέες τάσεις καλλιτεχνικής έκφρασης με έμφαση στήν ζωγραφική και ιδιαίτερα στον εξπρεσιονισμό.  Εκεί ανακάλυψα τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, ο οποίος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο το εσωτερικό δυναμικό μου.      Όταν γύρισα στην Ελλάδα παρακολούθησα μαθήματα φηφιδωτού, φωτογραφίας και ζωγραφικής και ανέπτυξα το δικό μου στυλ ζωγραφικής συνυφαίνοντας τις σκιάσεις του ψηφιδωτού και τις οπτικές γωνίες της φωτογραφίας.

Η κίνηση,το φως και οι σκιές του είναι πρωταρχικά στοιχεία έμπνευσης για εμένα και η ομορφιά σε όλες της τις διαστάσεις αποτελεί αέναη πρόκληση αντίληψης και θεματογραφίας. Τα έντονα χρώματα ή και οι σκληρές αντιθέσεις τους αντανακλούν πολυμορφότητα συναισθημάτων και συγχρόνως υπογραμμίζουν την ομορφιά της σύλληψης κάθε έργου.

Αφιερώνω δυναμικά τον χρόνο μου μεταξύ Αθήνας, Μυκόνου και Βενετίας , αφ’ ενός  παρακολουθώντας τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και αφ’ετέρου ψάχνοντας διαρκώς καινούρια πολυδιάστατα ερεθίσματα που επαυξάνουν συνεχώς το δυναμικό μου.


Εκθέσεις:

Α.Ομαδικές: Έκθεση Ψηφιδωτού εργαστηρίων Μυκόνου-2009. Έκθεση Ζωγραφικής και Ψηφιδωτού εικαστικών εργαστηρίων Μυκόνου-2010. Έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού εικαστικών εργαστηρίων Μυκόνου-2012. ”ATHENS ENERGY” European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, Αθήνα 2018.

Β. Ατομικές Ζωγραφικής: «ΕΜΟΤΙΟΝS» Αθήνα-2017. ”MYKONIAN FOS» Μύκονος-2017 “BLUE RAY» Μύκονος-2017.

Γ. Ατομικός εκθεσιακός χώρος: Art shop by Stavropoulos. Χώρα Μυκόνου-καλοκαιρι 2017.


Επικοινωνία:

Instagram: art.by.stavropoulos